Podiranje tabora

 

Ko napoči čas za odhod iz tabornega prostora, obstaja le eno samo vodilno načelo:
Ne pustite nobenega znamenja, da ste kdaj tam sploh bili.

podiranje sotora

Tabor podirajte v nasprotnem vrstnem redu kot ste ga postavljali. Če ste postavili odprto ognjišče, se prepričajte, da je pogašeno in se ustrezno znebite pepela. Odvečna drva raztresite na primernem mestu. Če ste izkopali latrino, jo zapolnite z zemljo in prekrijte z rušo, ki ste jo odstranili.

Potem zapakirajte svoje osebne in skupne stvari in če je vreme slabo, zložite vaše stvari pod streho ali pod večje drevo. Očistite šotore in jih podrite. Tesni jih zvijte in spravite v vreče. Prepričajte se, da ste pospravili vse palice. Nazadnje namenite nekaj minut za pregled področja in poberite vsak košček smeti. Ne zapustite prostora dokler ni čist in naraven kot je bil, ko ste tja prispeli.

podiranje sotora

Ko pridete domov
Ko je tabor mimo, je še vedno potrebno storiti par stvari. Preden začnete z novimi aktivnostmi si vzemite čas za razpakiranje in pospravljanje opreme. Prezračite spalno vrečo, blazino in odeje. Umijte jedilni pribor in spravite preostalo nepokvarjeno hrano. Očistite svoj del skupne opreme in jo vrnite v skladišče. Če sta šotor ali šotorka mokra ju razprostrite v kleti ali v garaži ali na vrveh za sušenje perila. Ko nista suha, ju zvijte in pospravite. Nikoli ne pospravite opreme, ki je mokra; plesen lahko povzroči razpadanje in uniči še tako dobra vlakna..

nazaj