Postavitev tabora

1 2 3 4 5 6

Ko ste izbrali dober taborni prostor, ste pripravljeni, da postavite tabor. To ponavadi pomeni urediti prostor za kuhanje, spanje, shrambo hrane in opreme ter odlagališča smeti. Dober način za začetek postavitve tabora je postaviti prenočišče.

Šotor iz šotorskih kril
Če imate s seboj šotorska krila, najprej postavite le te. Služile vam bodo kot kuhinja, pomagale vam bodo določiti načrt tabora. Prav tako vam bodo dale prostor za shranjevanje preostale opreme medtem ko postavljate šotore. Šotorsko krilo je nepremočljiva ponjava, ki se jo da uporabiti na različne načine. Najbolj preprost način je, da jo razpnete med dva drevesa z vrvjo, ki je pritrjena skozi obročke na šotorskem krilu. Obrnite šotorsko krilo stran od vetra. Ko postavljate ognjišče, ga postavite vsaj 3 metre stran od sprednjega dela šotork - dovolj daleč da iskre ne bodo poškodovale šotork in dovolj blizu, da se kuharji lahko umaknejo pred plohami.
skica tabora

Prostor s hrano in ognjiščem je lahko v središču tabora, ampak če taborite na področju kjer se zadržujejo medvedi, je bolje kuhati in jesti 30 - 35 metrov stran od šotorov kjer spite. Pri tem upoštevajte smer vetra saj medveda privlači vonj hrane, ki bo zadržala njihovo radovednost pri hrani in bo pustil šotore pri miru.

nazaj